how to make your own website for free


YRITYKSET

Tutustu SeedFund-yrityksiin!

Ingman Salmu Consulting Oy

Estämme yrityksiä tyrimästä IT-hankkeitaan ja autamme parhaiden bisnesmallien löytämisessä. Lue Karin haastattelu alta ja ota rohkeasti yhteyttä!

Kari Salmu, kari@salmu.net

ingman-salmu-consulting
Olen Kari Salmu ja yritykseni on nimeltään Ingman Salmu Consulting Oy.

Lyhyesti sanottuna estämme yrityksiä tyrimästä IT-hankkeitaan ja autamme parhaiden bisnesmallien löytämisessä. Autamme PK-yrityksiä esimerkiksi
IT-palveluiden hankinnan kilpailuttamisessa. Mielestäni kilpailutuksella on aina oltava tavoite, tarve ja tarina. Tarinalla saadaan henkilökohtaisuutta mukaan ja sitä kautta onnistuneempi kilpailutus.  

Olen itse tehnyt IT-alan kilpailutuksia yli
20 vuoden ajan ja nauttinut siitä suuresti. Osaan siis ostaa ja samaistua ostajan rooliin. Ajan eteenpäin ajatusta, että yrityksen CIO:n tulee olla Chief of Inspiration tai Chief of Innovation, eli digitaalisuuden ja digikehityksen tukijalka. On nimittäin harmillisen yleistä, että talousjohtaja ja
IT-johtaja ovat yrityksissä törmäyskurssilla ja IT mielletään lähinnä kuluksi.
IT:n keskeinen rooli on auttaa yritystä menestymään ja toimia sen tukifunktiona, mutta IT voi olla myös yritystä ja liiketoimintaa eteenpäin vievä voima ja tehokas byrokratian vähentäjä.  

Lähdin SeedFundiin mukaan elokuun 2019 alussa. Toivon SeedFundilta apua ainakin kaupan edistämisessä, liidien hankkimisessa ja ideoiden pallottelussa. Kun tulee tilanteita, että tarvitsen apua yrittämiseen liittyvissä asioissa, voin soittaa Sakulle (Harjunpää) tai Jukalle (Koivisto). Kun ajan myötä tulee lisää SeedFund -yrittäjiä, myös heidän kanssaan voi verkostoitua. Ylipäätään yrittäjien verkostoituminen on Suomessa alkutekijöissään, vaikka oikein rakennetuista verkostoista voi olla paljon hyötyä yrittäjille.  

Olen aina ollut yrittäjähenkinen. Olen palkkatöissä ollessa ajatellut, että jos tämä olisi oma firma, niin miten tämän ja tämän asian ratkaisisin. Olen nähnyt aiemmassa työssäni monia yrittäjiä ja toiminut paljon yrittäjien kanssa. Nyt yrittäjänä itse toimiessani olen kuitenkin huomannut, että yrittäjähenkisyys ja yrittäjyys ovat kaksi eri asiaa. Ostaminen on erityisosaamistani, mutta yrittäjän
on osattava myös hankkia kauppaa, eli myydä. Viime viikot ovatkin menneet tiiviisti myyntitapaamisten hankkimisen merkeissä sekä itse tapaamisissa. Todennäköisesti pian saadaan jo ensimmäiset sopimukset tehtyä.  

Loppuvuoteen mennessä näkymien pitää olla sellaiset, että tällä (yrittäjyydellä) pystyy elämään. Tällä hetkellä olen panostanut runsaasti myyntiin ja myyntitapaamisiin sekä tehnyt useampia tarjouksia palveluistani.  

Kari on aktiivinen LinkedIn -kirjoittaja.  
Jos IT-aiheet kiinnostavat, niin ota ihmeessä mies seurantaan!